Ordeig: “La seguretat dels Agents Rurals passa també per una correcta comunicació i gestió de les denúncies per infraccions al camp i al medi"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat una bateria de preguntes encaminades a “desencallar” les sancions per les infraccions que es donen a les zones rurals

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “la seguretat dels nostres agents rurals passa també per la correcta comunicació i gestió de les denúncies al camp i al medi ambient que arriben als departaments corresponents, ja sigui al Departament d’Agricultura o al de Territori”. En aquest sentit, ha dit, “el Cos d’Agents Rurals poden comptar amb el nostre ple suport en totes les seves legítimes reclamacions, que passen també perquè el Govern faci bé la seva feina i compleixi les lleis que s’aproven”.

Ordeig ha explicat que “segons ens han explicat des del mateix Cos d’Agents Rurals, des de fa almenys quatre anys, veuen com aquelles denúncies i actes per infraccions a les zones rurals es queden aturades quan arriben al Departament d’Agricultura”. Per això, ha dit, “des del Grup Parlamentari hem registrat una bateria de preguntes a Territori i Sostenibilitat per tal de concretar el nombre de denúncies desateses als diferents cossos denunciants”.

En aquest sentit, el Secretari de Món Rural, Agroalimentari i Medi Ambient del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Joel Arbonés, ha reiterat que “pel que ens arriba, des de l’any 2013 aproximadament, quan un Agent Rural fa una inspecció a camp i detecta qualsevol il·legalitat, moltes de les denúncies que arriben al DARPA es queden al calaix”. Per això, ha dit, “demanem saber quantes denúncies s’han fet” i ha afegit que “cal també que quan el Departament faci la seva feina i dugui a terme la sanció corresponent o comuniqui al Cos d’Agents Rurals”.

*Adjuntem les preguntes registrades.

Fitxers adjunts: