Aguilera: “Cal una normativa europea de la cadena alimentària per evitar les pràctiques deslleials comercials"

  • Actualitzat:
  • Creat:

L’eurodiputada socialista i vicepresidenta de la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural del Parlament Europeu s’ha reunit avui amb sindicats i organitzacions agràries a Lleida

L’eurodiputada socialista i vicepresidenta de la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural del Parlament Europeu, Clara Aguilera, ha afirmat avui que “hem demanat en nombroses ocasions una normativa europea de la cadena alimentària. La llei de cadena alimentària no del Govern espanyol no resol res, perquè venem en un mercat europeu, principalment”. Aguilera que s’ha reunit avui amb els principals sindicats i organitzacions agràries, com són Unió de Pagesos, Jarc, Asaja, la Federació de Cooperatives i Afrucat. En la trobada, en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida, Aguilera ha instat a que “necessitem normes de regulació que evitin les pràctiques deslleials comercials entorn al mercat interior europeu i que les normes de la Política Agrària Comunitària s’anteposin a les normes de competència”.

Així, Clara Aguilera ha deixat manifest el seu compromís de prioritzar la crisi de preus que pateix el sector de la fruita de pinyol en el marc de la política agrària a Europa. A la trobada han assistit també el diputat per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, el delegat de la Sectorial d’Agricultura i Món Rural del PSC, Jaume Balagué, i el Secretari d’aquest àmbit a la Federació, Joel Arbonés.

Aguilera ha explicat que “hem d’intentar que amb aquest reglament de la cadena alimentària puguem fixar més i millor les garanties per l’agricultor enfront a la gran distribució que imposa preus i està fent pràctiques deslleials que no es poden sostenir”. En aquest sentit, ha dit, “veiem com aquestes pràctiques les permeten tots els governs pensant que el consumidor paga menys per la fruita però no és cert, el consumidor creu que compra la fruita a un preu molt barat mentre el productor rep el cost sota el preu de producció” i ha afegit que “si no actuem amb mesures de cara al mercat, sobre els preus i garantim la protecció als agricultors no solucionarem la crisi del sector”.

Finalment, Clara Aguilera ha apuntat que “les properes mesures vindran amb el debat que iniciarem al novembre de com ha de ser la nova PAC més enllà del 2020, que es veurà afectada pel Brexit, i també amb el compromís de la Comissió de treure a la propera primavera una proposta de regulació de la cadena alimentària europea”.

Aguilera s’ha reunit també a la seu del PSC a Lleida amb els membres de la Sectorial de Món Agroalimentari i Món Rural.