Arbonés: “Els i les socialistes estem compromesos amb que cap pagès perdi ni un cèntim dels ajuts europeus”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Secretari de Món Rural i Agroalimentari del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran ha participat avui a un debat sobre la PAC a Sevilla

El secretari de Món Rural i Agroalimentari del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Joel Arbonés, ha afirmat avui que “en l’actual context polític que vivim al país, s’obren moltes incerteses com el futur de la Política Agrària Comuna; un escenari en el que els i les socialistes prenem el compromís amb que cap pagès pugui perdre ni un cèntim dels ajuts europeus”. Arbonés ha assistit aquest divendres al debat “Retos del sector agroalimentario de la Unión Europea” organitzat pel Partit Socialista al Parlament Europeu, que ha comptat amb Paolo de Castro (vicepresident de la Comissió d’Agricultura a Brussel·les), Clara Aguilera (vicepresidenta de la comissió d’Agricultura també al Parlament Europeu) i Carlos Cabanas (Director General d’Agricultura al Ministeri d’Agricultura).

En el debat, Arbonés posat de manifest “la greu crisi que pateix el sector de la fruita dolça, conseqüència dels problemes al mercat i l’abús deslleial de les grans cadenes”. En aquest sentit, ha dit, “cal que Europa apliqui els mecanismes necessaris i de regulació del mercat per evitar aquests abusos que repercuteixen greument en les rendes agràries”. Així mateix Arbonés ha destacat que “insistirem a totes les administracions amb competències, des de l’autonòmica, estatal i europea, a mantenir les mesures excepcionals com la retirada de tones dels excedents de fruita mentre se segueixi donant aquest escenari de crisi al sector”.

En el debat també s’ha informat que la modificació de la PAC s’allargarà fins al 2023 i que es troba en procés de consulta pública entre els diferents Estats membres de la UE. Així mateix, s’ha explicat que l’actual PAC es troba en una situació complicada degut a la sortida del Regne Unit d’Europa, pel que el seu pressupost ha disminuït lleugerament.