Ordeig: “La crisi del sector de la fruita no se soluciona amb voluntats, sinó amb mesures concretes d’obligat compliment per part de Generalitat"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha defensat al ple del Parlament una interpel•lació al Govern sobre la crisi que pateix el sector

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat que “la greu crisi que pateix el sector de la fruita no se solucionarà amb bones voluntats ni retrets entre administracions; exigim mesures concretes d’obligat compliment per part de la Generalitat, l’Estat i la Unió Europea”. Ordeig ha defensat aquest dijous a la nit en el ple del Parlament una interpel·lació al Govern sobre la crisi de preus que pateix el sector.

El diputat socialista ha recriminat a l’executiu que “si no tenen respecte per aquesta institució ni per la resta de diputats i diputades que no fem de comparsa dels seus despropòsits, almenys tinguin respecte i cura dels ciutadans i ciutadanes que viuen el perjudici de no rebre una retribució justa per la seva feina”. En aquest sentit, ha dit, “la greu crisi dels productors de fruita porta ja almenys 4 anys en augment, davant la passivitat del Govern al que reclamem mesures urgents però també de llarg termini”.

Ordeig ha recordat que “els productors de fruita, dels que el 82% es concentren a les terres de Lleida, pateixen els abusos de la gran distribució, l’augment dels costos de producció, el veto rus i, en definitiva, la caiguda en picat del preu que acaben rebent els pagesos". Davant aquest panorama, ha dit Ordeig, “ens posem al costat i al servei del sector i reclamem mesures com promoure el consum de fruita a Catalunya, més i millors retirades de fruita de la Unió Europea i crear un grup de treball amb territoris productors d’arreu per fer un front comú a Brussel·les”. Així mateix, el Grup Socialista reclama “mesures fiscals i financeres extraordinàries dels governs de Catalunya, Espanya i Europa, més control i sancions pels abusos a la cadena alimentària i crear immediatament la interprofessional de la fruita”.

Òscar Ordeig ha apuntat que “el que ara cal de forma immediata és exigir a Brussel·les l’ampliació de la retirada de fruita, que fins ara s’ha limitat a unes 20.000 tones i que, com ha manifestat el mateix sector, és absolutament insuficient”. Finalment, ha dit, “cal revertir la davallada pressupostària del Departament d’Agricultura i augmentar les partides al Pressupost de 2018 per tal de poder impulsar mesures excepcionals per combatre la crisi de preus i millorar la competitivitat del sector”