Ordeig: “Mai havíem tingut una Consellera d’Agricultura més compromesa amb l’ANC que amb el sector agroalimentari”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC al Parlament i el Secretari de Món Rural del PSC a Lleida, Pirineu i Aran, Joel Arbonés, s’han reunit avui amb el President d’ASAJA Lleida, Pere Roqué

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha criticat avui que “mai havíem tingut una Consellera d’Agricultura més compromesa amb l’ANC que no pas amb el sector agroalimentari”. Ordeig s’ha reunit avui, juntament amb el Secretari de Món Rural i Agroalimentari del PSC de Lleida, Pirineu i Aran, Joel Arbonés, amb el President d’ASAJA Lleida, Pere Roqué.

Ordeig ha explicat que “ens han traslladat la creixent preocupació per la crisi de preus de la fruita, les empreses que es veuran obligades a tancar si no hi ha respostes i solucions per part del Govern i la manca de mesures que aplica la Generalitat per pal·liar aquesta crisi”. El diputat socialista ha posat en valor que “sortosament, encara hi ha organitzacions agràries que segueixen defensant el sector i que saben que podran comptar sempre amb el PSC en aquesta tasca en totes aquelles administracions que calgui”.

Ordeig ha lamentat, però, que “ja portem massa temps, però, que al Parlament se’ns ha impedit seguir fent política”. En aquest sentit, ha dit, “denunciem la paralització de les polítiques agràries. Ja era prou greu la tisorada que havia patit el Departament, de fins al 40% menys en el seu pressupost, com per a que a més, enmig d’una de les crisis més fortes que pateix el sector, com és la crisi de preus de la fruita, tinguem una Departament aturat”. A més, Òscar Ordeig ha apuntat que “ja s’estan posant també de manifest els efectes econòmics d’aquesta deriva que ha pres el Govern també en empresaris del sector productor de fruita que pateixen problemes amb la venda”.

Per la seva banda, el Secretari Món Rural i Agroalimentari del PSC de Lleida, Pirineu i Aran, Joel Arbonés, ha explicat que “el mateix sector ens diu que és urgent que el Departament estudiï i apliqui mesures ja ara de cara a futurs problemes, encara més greus, que patirà el sector de la fruita i que accentuarà la crisi de preus actual”. Arbonés ha criticat també que “pel que fa a la PAC, el Departament d’Agricultura es va comprometre a que faria efectius els pagaments dels ajuts el 16 d’octubre i encara no n’ha pagat cap, per tant demanem quan té previst aquest pagament” i ha afegit que “amb l’anomenat procés, la Conselleria està més en campanya electoral, però curiosament sense convocar eleccions, i mantenint el Parlament tancat el que impossibilita parlar, debatre i decidir solucions per l’agricultura”.

Finalment, Joel Arbonés ha afirmat que “des de la Sectorial, el PSC seguirem lluitant pel sector i ho farem també amb properes reunions a Madrid amb companys i companyes del PSOE per trobar respostes per la fruita dolça; una lluita a la que esperem s’hi segueixin sumant tots els sindicats agraris”.